Évi félmillió forint luxusingatlan-adót vasalna be Mészáros Lőrinc lányán Karácsony Gergely

2019. június 20., 17:03

Szerző:

Mészáros Lőrinc milliárdos felcsúti vállalkozó kisebbik lánya és az ő férje érdekeltségébe került és már javában épül-szépül egy 2400 méteres telken álló budaligeti villa –  jött a hír tegnap. Ezt meghallva  MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje személyesen kereste fel az ingatlant, hogy a Tiborcz-adóról” szóló csekket átadja a tulajdonosoknak. Megválasztása esetén Karácsony Gergely azokkal fizettetné meg az adót, akik olyan ingatlan birtokosai, amelynek értéke meghaladja a félmilliárd forintot – írta a 24.hu.

Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje – akihez Kunhalmi Ágnes is csatlakozott – a villa előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte: – Itt állunk egy olyan ház előtt, amely nyilvánvalóan nem tisztességes úton szerzett vagyonból épül, hiszen Mészáros Lőrinc lánya és veje azok a tulajdonosok, akik itt lakni fognak. Ez az építkezés is jól mutatja, hogy mit ért a Fidesz azon, hogy családok éve. A családok éve arra néhány családra vonatkozik, amelyek a kormányzati beruházások nyomán irgalmatlan módon meggazdagodott, a többiek pedig egyre nehezebb körülmények között élnek.

A Tiborcz-adót mindenkinek be kell fizetni, de a tisztességes milliárdosoknak ez nem lesz probléma, hiszen pontosan tudják, hogy sokkal tartoznak ennek a városnak. Azokon, akik viszont csalárd módon jutottak vagyonhoz, azokon egyszerűen bevasalják ezt az adót – szögezte le Karácsony Ger.

Ennek mértéke 1865 forint lenne négyzetméterenként. Vagyis Mészáros Lőrinc lánya esetében évente majdnem félmillió forint.