Évente 2000 kutyát és macskát visznek be az Illatos útra

2018. szeptember 22., 09:43

Szerző:

Mintegy 2000 kutyát és macskát visznek be évente a budapesti IX. kerületi Illatos úti telepre - mondta Dódity Gabriella, a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány kuratóriumának tagja szombat reggel az M1-en.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A kuratóriumi tag elmondta, a befogott állatok egy részének van gazdája, de nagyos sok közülük a leadott és a kóbor állat is. Közülük sok állat talál gazdát, de előfordul az is, hogy visszaviszik a már kiválasztott kutyát vagy macskát.  Általánosságban elmondható, hogy egyre többen vannak tisztában a felelős állattartás szabályaival, de még mindig sok a dolguk az állatmentőknek - fűzte hozzá. 

Dódity Gabriella elmondta azt is, vasárnap tartják a Népligetben az örökbefogadott állatok napját, ahol arra buzdítják majd az embereket, hogy fogadjanak be egy kutyát vagy macskát.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.