Éveken át a börtönben őrizgették a perdöntő bizonyítékot, a brutálisan meggyilkolt soroksári futónő mobiltelefonját

2018. szeptember 19., 08:33

Szerző:

A soroksári ügyben gyanúsított R. Szilveszter elvette áldozata mobiltelefonját, és amikor pár héttel később betörés miatt rács mögé került, a telefont is le kellett adnia a büntetés-végrehajtási intézetben – tudta névtelenséget kérő forrástól a hvg.hu.

A férfi betörések miatt, egy hónappal a gyilkosság után Sopronkőhidára került, és nála volt áldozata mobilja, az letétbe került a többi tárgyával együtt. Amikor gyanúsítottként őrizetbe vették siófoki betörések miatt, megvizsgálták a letétbe helyezett tárgyakat is. Ezek egyike egy Sony Ericsson mobiltelefon volt, amelyet éveken át őrizgettek anélkül, hogy tudták volna, hogy eredetileg a brutálisan meggyilkolt soroksári futónő, Gyurik Krisztináé. Ez a mobiltelefon végig letétben maradt azt követően is, hogy R. Szilvesztert néhány héttel a gyilkosság után elkapták.

A 36 éves Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én Budapest XXIII. kerületében, Szigetdűlőn a kora esti futni indult, amikor megtámadták, brutálisan megverték, megkötözték és megerőszakolták, mielőtt egy zsineggel megfojtották volna. A rendőrök mindegyik 17 és 70 év közötti férfitól DNS-mintát vettek, aki három kilométeres sugarú körön belül lakott, de a nyomozás így sem vezetett eredményre csaknem öt éven át.

Mint ismert, R. Szilveszter DNS-e egyezik a helyszínen talált nyomokkal. R.Szilveszter különös magyarázattal szolgált erre, szerinte a környéken járva látta, hogy egy férfi bántalmaz egy nőt és megállt segíteni, megütötte az elkövetőt, ekkor sérült meg. Ennek ellentmond, hogy a férfi DNS-e mintája a nő megfojtásához használt kötélen és a testén volt, ondó és nyálminta formájában is.

2013-ban még nem volt kötelező DNS-mintát venni a rabosított személyektől. A portálnak nyilatkozó szakértő azt mondta, egy ilyen vizsgálat ára százezer forintba kerül.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.