Évek óta rejtőzködött otthonában az elítélt nyíregyházi férfi, még az izzókat is kiszerelte a házból

2018. december 5., 21:05

Szerző:

Csak olasz maffiózókhoz méltó ügyességgel rejtőzködött évekig egy lakatlannak hitt házban egy nyíregyházi férfi. Két és fél év bujkálás után fogták el 2018. december 4-én a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai az 53 éves K. Józsefet, aki a jogerősen kiszabott börtönbüntetését nem kezdte meg.

A testi sértés, valamint a lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűncselekmények elkövetése miatt elítélt férfit nyíregyházi otthonában fogták el a rendőrök, miután lakóhelyének visszatérő ellenőrzése során egyiküknek feltűnt, hogy a lakatlannak hitt házban valaki tartózkodik. Mint kiderült, a körözött férfi évek óta rejtőzködő életmódot folytatott, amit többek között az is bizonyított, hogy a lakásában található lámpákból az izzókat kiszerelte, és az elektromos gépeket sem működtette, hogy a házból fény ne szűrődjön ki. A járőrök K. Józsefet a rendőrkapitányságra előállították, majd büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.