Évek óta körözött magyar házaspárt fogtak el Budapesten - Videón a rendőrségi akció

2018. október 20., 08:07

Szerző:

A feleség két éve, a férj másfél éve bujkált a rendőrök elől egy fővárosi házaspárból, akik nem menekültek messzire az ellenük kiadott körözés elől: Budapesten fogták el őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya október 19-én reggel Csepelen elfogta a 44 éves budapesti R. M. Leventénét és a 49 éves szintén budapesti R. Miklóst.

A nő ellen hat elfogatóparancs volt érvényben többek között lopás, csalás, sikkasztás miatt, illetve mert nem kezdte meg a korábban kiszabott szabadságvesztésének letöltését. Ellene az első körözést még 2016. szeptember 23-án adták ki. A férfi ellen egy körözést adtak ki, 2017. május 25-én sikkasztás bűntett miatt.

A nyomozók R. M. Leventénét előállították a VII. kerületi Rendőrkapitányságra, majd átvitték a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe. R. Miklóst a XXI. kerületi Rendőrkapitányságra állították elő a további szükséges intézkedések megtétele céljából.

 

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.