Orbán Viktor: nagy fenét kapunk pénzt az EU-tól, a magyar egészségügy Európa egyik legjobbja

2020. július 31., 08:28

Szerző:

Pénteken ismét az állami rádióban vendégeskedett a miniszterelnök. Orbán Viktor itt egyebek mellett kitért az uniós helyreállítási alap környékén kialakult vitákra is. Véleménye szerint

Magyarország nem az Uniótól kap pénzt, hanem a befizetett összegek egy részét nyeri vissza.

"Azt szeretném, ha nekünk, magyaroknak lenne egy sokkal erősebb önérzetünk, versenyképesek vagyunk, nem véletlenül jönnek a gyárak ide. Ha pedig van lehetőség arra, hogy támogatások érkezzenek Brüsszelbe, akkor a pénzeket gyorsan kell felhasználni. Én 3-4 ügyet tuszkolok előre, ilyen a vízvezetékrendszer ügye, az energiaellátás ügye és a zöld átállás ügye" – jelentette ki. (Bár azt nem tudjuk, milyen vízvezetékrendszerre gondolt a miniszterelnök.)

"A nagy fenét, nem kapunk pénzt az Uniótól, csak visszaszereztük az innen a nyugatiak által kivitt pénz egy részét."

Megítélése szerint ez a pénz jár nekünk és negyven év kommunizmus után megalázó azt feltételezni, hogy "az EU lök nekünk egy kis pénzt." Állítása szerint a legutóbbi „brüsszeli csatában” ezermilliárd forinttal több forrást sikerült szerezni. Majd levonta a konzekvenciát, miszerint „mi egy boldog ország vagyunk, mert vannak olyan embereink, akik átlátják ezt az egész rendszert”

– fejezte be a téma ecsetelését Orbán Viktor.

Kitért a koronavírus-járványra is, egymillió dolláros kérdésnek nevezte azt, növekedni fog-e itthon a fertőzöttek aránya. A védekezés kiszámíthatóan működik, folyamatosan ülésezik az Operatív Törzs, aki pedig külföldre megy, válassza a zöld országokat. A magyar védekezés azonban bevált, ha tartjuk azt, amit eddig, nem lesz baj… ma Magyarországon minden megvan, ami a védekezéshez kell.”


Úgy látja, 

a magyar egészségügyi rendszer az egyik legjobb Európában, hiába beszélünk róla mindig lekezelően. 

Rátért a zenészekre is, akikről azt mondta, tudja, nehéz helyzetben vannak. Ezért is különít el a kormány ötmilliárd forintot a megsegítésükre, ami egy garázskoncert-sorozat lesz. jelezte azt is, ezen belül százmillió forintot különítenek el a cigányzenére, amelynek a miniszterelnök saját bevallása szerint szerelmese. 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.