Étkezési utalvánnyal segít a XV. kerület azoknak, akiknek a nyugdíjak késése miatt veszélybe került a hétvégi megélhetésük

2019. január 11. 13:13 - szerző: 168 Óra

Étkezési utalvánnyal és meghosszabbított ügyfélfogadással segít a XV. kerületi önkormányzat a késedelmes nyugdíjfolyósítás miatt – jelentette be Németh Angéla, a kerület független polgármestere az önkormányzat honlapján.

Mivel egyelőre bizonytalan, hogy a januári nyugdíjak késése miatt mikor juthatnak nyugellátáshoz a kerületi nyugdíjasok, azonnali segítséget nyújt az önkormányzat azoknak, akiknek veszélybe kerül a hétvégi megélhetése. Ma a Polgármesteri Hivatalban meghosszabbított ügyfélfogadás mellett az érintettek étkezési utalványokat vehetnek át a nyugdíj késése miatti nehézségek áthidalására.

Pénteken derült ki, hogy sokan nem kapták meg a januárban esedékes nyugdíjukat, a probléma egymillió embert érint. A Magyar Államkincstár azt közölte portálunkkal, hogy a nyugdíjak jóváírása technikai okok miatt napközben történik meg, de az érintettek a mai napon megkapják a pénzt. Az OTP viszont honlapján közzétette, hogy a nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik, és az várhatóan csak január 14-én történik meg. A CIB is azt írta honlapján reggel, hogy a nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól.