Vígszínház ügy: Etikai Kódexet hoz létre a Főpolgármesteri Hivatal

2020. szeptember 2., 15:29

Szerző:

Lezárult a Vígszínház Felügyelő Bizottságának vizsgálata. A Főpolgármesteri Hivatal Etikai Kódexszel akar irányt mutatni az ilyen esetekben.

A hivatal az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írja, hogy lezárult a Vígszínház Felügyelő Bizottságának vizsgálata, melynek során a bizottság összesen 71 írásban, illetve személyesen tett bejelentéssel foglalkozott.

A július 7-9. között tartott meghallgatások után a Felügyelő Bizottság közölte megállapításait a vizsgálatot elrendelő főpolgármester-helyettessel, aki tájékoztatta a színház új vezetőjét. Gy. Németh Erzsébet arra kérte a színház igazgatóját - aki egyben az ügyvezetői feladatokat is ellátja -, hogy saját hatáskörében intézkedjen a Felügyelő Bizottság megállapításait illetően, hozza meg azokat a döntéseket, amelyek biztosítják a színházban folyó szakmai munka nyugodt légkörét.

A Főpolgármesteri Hivatalban folyamatban van egy, az intézményekre - így a színházakra is - vonatkozó Etikai Kódex kidolgozása, amely iránymutatást ad az ilyen esetek kezelésére.