Másfél órával kezdés előtt már 200 ember fagyoskodott a Népligetben a karácsonyi ételosztásra várva

2019. december 24., 09:59

Szerző:

Kedd délelőtt 11 órakor kezdődik a Krisna-hívők jótékonysági szervezete, az Ételt az Életért Alapítvány karácsonyi ételosztása a Népligetben, és másfél órával azelőtt, hogy az első adagokat odaadnák a szervezők, már körülbelül 200 ember állt sorban a Planetárium mellett. Gyerekek is kimentek fagyoskodni az ételre várva. 

Fotó: Bíró Veronika

Az alapítvány három napon át, december 24-től 26-ig ad ételt a rászorulóknak, ma ezer adag ebédet és 900 élelmiszercsomagot osztva ki. A karszalagokat minden nap reggel 8-tól lehet átvenni.

Fotó: Bíró Veronika

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.