Eszenyi Enikő elárulta, hogy miért nem vett részt a hétfői tüntetésen

2019. december 14., 08:58

Szerző:

Azért nem vett részt a hétfői tüntetésen, mert meggyőződése, hogy mindent szakmai úton kell elintézni, itt pedig a diskurzus politikai térbe került - mondta Eszenyi Enikő az ATV Híradónak. A Vígszínház igazgatója a szerdán megszavazott új kulturális törvényről azt mondta, hogy a megfelelő szakemberek bevonásával elemzik a kialakult helyzetet. – Előírja hogy a kormány és a fővárosi önkormányzat által közösen finanszírozott intézmények esetében finanszírozók állapodjanak meg a színházak működési rendjében tehát én, nagyon szívesen állok rendelkezésre hogy, a két fél közötti megállapodás kialakításában hogy úgy mondjam tevőlegesen szívesen részt veszek - mondta.

A Gothár-üggyel kapcsolatban azt mondta, mint nő és mint színházigazgató elfogadhatatlannak tartja, és a Vígszínházban azon dolgozik, hogy hasonló eset nem forduljon elő.

Fotó: ATV Híradó

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.