Esküt tett Budai Gyula a parlamentben, ám Gyurcsány Ferenc és párttársai kivonultak

2018. október 29., 15:21

Szerző:

A Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselői kivonultak Budai Gyula képviselői eskütételéről – közölte Gyurcsány Ferenc pártja. Budai számos alkalommal rágalmazta meg a DK-t és annak elnökét, ezeket a pereket el is veszítette.

„Budai munkásságát gyanús lakásvásárlás és hazudozások kísérik. Most is azért adta neki Orbán Viktor Balog Zoltán megüresedő mandátumát, hogy ezeket a hazugságokat immár a mentelmi jog sáncai mögül folytathassa” – fogalmazott Gréczy Zsolt országgyűlési képviselő, a DK frakciószóvivője.

Való igaz, Budai számos próbálkozás ellenére úgynevezett elszámoltatási kormánybiztosként 2010 után mindössze annyit tudott felmutatni, hogy az idevágó bírói ítéletek alapján több esetben rágalmazta Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt és több egykori kormányzati szereplőt. Budai feladata az lett volna, hogy lerántsa a leplet a a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány visszaéléseiről, ő és az elődje, Papcsák Ferenc által elindított hozzávetőlegesen 1800 vizsgálatból (amelyből Budai Gyula 1442-t kezdeményezett), mindössze az ügyek három százalékában, hatvanegy esetben tettek büntetőfeljelentést, és ezek közül az esetek közül 24-ben már a vizsgálati szakasz alatt megszüntették a nyomozást. Mindössze hét olyan ügy akadt, amelyben vádemelésig. Ez az ügyek 0,3 százalékát jelenti.

Budai a Fidesz-KDNP közös országos listáján a 146. helyen szerepelt áprilisban.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.