Terézváros új ellenzéki polgármestere, Soproni Tamás elvette az oroszok VIP-parkolóhelyeit

2019. november 21. 21:04 - szerző: 168 Óra

Soproni Tamás polgármester javaslatára összesen 33 parkolóhelyet adott vissza a terézvárosi képviselő-testület a VI. kerületieknek, áll a kerületi önkormányzat közleményében. A parkolóhelyek közül 24-et a kerület előző, fideszes vezetése adott az orosz kereskedelmi képviselet kizárólagos használatába - írta az Index.

Soproni javaslatára a terézvárosi önkormányzat képviselő-testülete ma úgy döntött, hogy ezt a kizárólagosságot megszünteti, mostantól bárki parkolhat a Bajza utca - Aradi utca sarkán lévő épületnél.

Az Index számolt be róla, hogy bár az Aradi utca a belvárosi utcákhoz hasonlóan tömve van parkoló autókkal, az utolsó 40 méteren mindkét oldalon meglepően üres. A területet ugyanis saját autói számára májustól megkapta a Bajza utca és az Andrássy út sarkán álló orosz nagykövetség.

További 9 parkolóhelyet kapott vissza a VI. kerület az Aradi utca 18. és 21. szám alatti épülete előtt. Itt ugyanis korábban csak a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai várakozhattak, azonban az iroda elköltözött, így az autósok újra birtokba vehetik a parkolóhelyeket. A változások napokon belül életbe lépnek.