Önkormányzati lakásokkal üzérkedett az erzsébetvárosi Fidesz intézőembere, már körözi a rendőrség

2019. október 4., 16:02

Szerző:

Erzsébetváros korábban sem ált a jó gazda hírében, ami az önkormányzati lakásokat illeti. Bő tíz éve robbant ki a Hunvald György köreihez köthető ingatlanmutyi, mára viszont a kerületi Fidesz körei próbálnak jól járni az önkormányzati lakások trükkös eladásán – derül ki a Partizán riportjából.

Erzsébetvárosban közel 500 önkormányzati tulajdonú ingatlan áll üresen, ezek jelentős része lakhatatlan állapotban. Ezeket tehát meglehetősen nyomott áron lehet értékesíteni, ám ebben nem közvetlenül a kerület, hanem egy bizonyos Tóth István volt a legaktívabb, aki közvetlenül keresett meg befektetőket az önkormányzati bérlakások eladása miatt.

Tóth Istvánt a fővárosi kerületi Fidesz egyik „intézőembereként” ismerik, Facebook-oldala alapján közvetlen kapcsolatban állt

  • Vattamány Zsolt polgármesterrel,
  • Rónaszékiné Keresztes Mónikával,
  • Bajkai Istvánnal, a Fidesz kerületi országgyűlési képviselőjével, és a párt helyi elnökével, Orbán Viktor miniszterelnök és családtagjai ügyvédjével

A férfinak a feltárt történet szempontjából legfontosabb ismeretsége Benedek Zsolttal van, aki Bajkai helyi bizalmasa, erzsébetvárosi képviselő, és a pénzügyi és kerületfejlesztési bizottság elnöke. Közösen számos alkalommal buliztak együtt, amiről fotókat is közzétettek. 

Tóth azzal házalt ugyanis, hogy nyomott áron, 300-350 ezer forintos négyzetméteráron kínált eladásra önkormányzati bérlakásokat, az érdeklődőktől pedig lakásonként 500-500 ezer forint "előleget" kért, hogy kapcsolatain keresztül biztosítsa, hogy ők nyernek az önkormányzat által a lakásokra kiírt pályázaton. A pénzt a források szerint azért kérte, mert többen is dolgoztak az üzleten.

A legdöbbenetesebb, hogy Tóthnak kulcsa is volt a lakásokhoz, pedig azz csak az Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt-nek lehetett volna meg.

A cég tagadta, hogy Tóth neki dolgozna. A férfi az ingatlanokat a lehető legnagyobb titokban mutatta be érdeklődőknek, akik közül kettő (névtelenséget kérve) nyilatkozott is a Partizán stábjának. Tóth még a kapukódokat is gondosan megszerezte kapcsolatai révén.

Azonban a stábnak is nyilatkozó érdeklődők azt mondták, hogy Tóth ígéretével ellentétben nem jelentek meg az általuk kinézett ingatlanokra szóló pályázatok,

júniusban pedig már azt a hírt kapták, hogy az ukrán állampolgárságú Tóthot körözi a rendőrség csalás miatt.

Tóth István körözés alatt
Fotó: Tóth István/Facebook

Tóth és a fentebb említett Benedek kapcsolata azért figyelemre méltó, mert a képviselő által vezetett bizottság 50 millió forint alatti ingatlanok értékesítését közgyűlési döntés nélkül is értékesíthet. A Partizán stábja utána járt, hogy

idén nyáron nyolc lakás rendkívüli értékesítésére írtak ki pályázatot Bendekék, mindet Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke vásárolta meg.

Tóth Istvánnak egyelőre nincs nyoma.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.