Leitattak és megerőszakoltak egy lányt, letartóztatták őket

2020. november 12., 13:53

Szerző:

A lány már magatehetetlen volt, ellenkezni sem tudott.

 

Megerőszakolt egy magatehetetlen lányt három kamasz az egyik Veszprém megyei kistelepülésen – idézi a Veszprém Megyei Főügyészség közleményét a hvg.hu. Az ügyészség szexuális erőszak miatt két fiatalt letartóztatott, egyet pedig bűnügyi felügyelet alá helyezett. Az idősebb gyanúsítottak letartóztatásáról szóló döntéseket minden érintett tudomásul vette, a két végzés véglegessé vált. Harmadik társuk esetében az ügyész súlyosabb kényszerintézkedés elrendeléséért fellebbezett.

A fiatalok kihasználták, hogy a lány édesanyja dolgozik, és felügyelet nélkül van otthon. Az esti órákban összejöttek a lány lakásán, ott alkoholt fogyasztottak, amitől a lány magatehetetlené vált. A falubeli fiúkkal a lány korábban is barátkozott, de azok most visszaéltek a helyzettel: egy ház közelében lévő épületbe vitték az ittassága miatt öntudatlan, védekezésre képtelen lányt, levetkőztették, és mind a hárman szexuálisan bántalmazták.

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.