Az esztergomi késelő diák korábban törött sörösüveggel próbált kirabolni egy férfit

2020. január 4., 09:02

Szerző:

Annyira hirtelen történt a támadás az esztergomi gyermekotthonban, hogy a nevelőtanárnak esélye sem volt azt megfékezni. Mégis az ő közbelépése akadályozta meg a nagyobb bajt. A nevelőtanár kihúzta a kést a 15 éves lány hátából, majd riasztotta a mentőket is – írja a Blikk.

Egy 13 éves lány december 29-én a gyermekotthon konyháján hátba szúrta 15 éves diáktársát, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A tettes kiszaladt a konyhából, akit a segélykiáltásokra felfigyelő nevelők elfogtak, majd a rendőrség kiérkezéséig egy szobába zártak. A 13 éves elkövetőt letartóztatták.

– December 29-én történt a támadás, amit se veszekedés, se vita nem előzött meg. A késelő lányt a Tatabányai Járásbíróság letartóztatta, de tekintettel arra, hogy csupán 13 éves, a Rákospalotai Javítóintézetbe került. Életveszélyt okozó testi sértés miatt 2–8 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki, azonban a gyanúsított szabadságvesztéssel nem büntethető, mert a bűncselekmény elkövetésekor még nem töltötte be a 14. életévét

– nyilatkozta a Blikknek Zsirai Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő vizsgálata az esztergomi támadásnál megállapította, a lány tisztában volt azzal, milyen következményekkel jár, amit tesz, így büntethetőségének nincs akadálya. A lap megtudta, hogy a késelő kamasz kilenc hónapja, tavaly március 3-án azért került a gyermekotthonba, mert

Cegléden egy törött sörösüveggel próbált kirabolni egy férfit.

Ellene felfegyverkezve elkövetett rablásért indult büntetőeljárás, vélhetően a bíróság összevonva tárgyalja majd az ügyét.