Vádat emeltek a nádudvari fiatalok ellen, akik először osztálytársukat alázták és bántalmazták, majd megvertek egy bácsit

2019. november 7., 12:56

Szerző:

A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt azokkal a fiatalkorúakkal szemben, akik Nádudvaron bántalmaztak és megaláztak egy fiatal lányt, később pedig megvertek egy idős férfit – írja az ügyészség.

A 15 és 17 éves vádlottak idén februárban kora este ittasan a nádudvari buszpályaudvaron voltak, amikor észrevették, hogy ismerősük, a sértett barátnőjével a közeli játszótéren egy hintában ül.

A vádlottak egy korábbi nézeteltérés miatt rátámadtak a sértettre, többször megütötték a fején és megrúgták a lábát. A megrémült sértettet trágár szavakkal illették, majd felszólították arra, hogy mindkettőjük cipőjét puszilja meg. A vérző orrú lányt kutyának nevezték, és arra kényszerítették, hogy különböző kijelentésekkel saját magát alázza.

A sértett el akart menni a helyszínről, de ezt a vádlottak ezt nem hagyták, megfenyegették, hogy ha el mer menni, még jobban megverik. A tinédzserek a történteket mobiltelefonnal rögzítették, azt később fel is töltötték az internetre.

Egy járókelő észlelte a fiatal lány segélykérését, telefonon értesítette a rendőrséget, a két vádlott ekkor távozott a helyszínről.

Az ügyészég azonban egy másik esetről is beszámol. A fiatalabb vádlott idén augusztus végén ismerőseivel az egyik nádudvari általános iskola udvarán tartózkodott. Az udvar mellett az utcán elhaladt mellettük egy erősen ittas állapotban lévő 65 éves férfi, aki a kerékpárját tolta. A fiatalabb vádlott belekötött a sértettbe, odament hozzá, kiabált és szitkozódott, majd megütötte a férfi arcát. A társaságában lévő fiatalkorú fiú mindvégig biztatta őt.

A lány az ütéstől földre esett férfit két alkalommal megrúgta, a fejre mért rúgás miatt a sértett elveszítette az eszméletét. A lány olyan erővel rúgta meg a sértettet, hogy a cipője elszakadt. Egyik ismerősük mobiltelefonjával rögzítette a bántalmazást, majd egy ismeretlen személy feltöltötte azt az internetre.

A bántalmazott lánynak nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, az idős férfi látható sérülést nem szenvedett. A közlemény szerint azonban az ütések és rúgások nagysága, illetve a sérült testtájék alapján a vádlottak szándéka az volt, hogy súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozzanak.

Fotó: police.hu

Az ügyészség a tettüket beismerő fiatalkorú lányokkal szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, kényszerítés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, a fiatalabb lányt biztató fiatalkorú fiúval szemben bűnsegédként elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Vádiratában a fiatalkorú lányokkal szemben javítóintézeti nevelést, a fiatalkorú fiúval szemben közérdekű munkát indítványozott.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.