„Beszéltem Istvánnal, nem fogja keresni és bántani többet, megígérte” – mondta a nyomozó a Bujákon összevert asszonynak

2020. január 4., 11:34

Szerző:

Úgy tűnik, továbbra sem kapja meg a kért védelmet a Bujákon brutálisan összevert Orosz Bernadett. Hiába írt levelet Polt Péter legfőbb ügyésznek is, amelyben panasszal élt a rendőrségi eljárás körülményei ellen – derül ki az Index cikkéből.

A 168 Óra számolt be arról, hogy Bujákon novemberben a felismerhetetlenségig összeverte a hatgyermekes édesanyát egy volt honvéd alezredes. A férfi rátörte az asszonyra az ajtót, és csak annak köszönheti az életét, hogy a segítségére siettek. Az asszony nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, kórházba került, azonnal műteni kellett. Továbbra is fájdalmai vannak, és több műtét vár még rá.

Az eset után a rendőrség kihallgatta a feltételezett elkövetőt, de a férfi, K. István szabadlábon távozhatott. Kállai Zoltán volt főnyomozó azt nyilatkozta a 24.hu-nak az esetről, hogy a brutális támadás emberölési kísérletnek minősül, de az elkövetőt mégsem helyezték letartóztatásba. A nő hiába kért vele szemben személyi védelmet, kérését elutasították, K. István ellen csak távoltartást rendeltek el másodszorra november 18-án.

Fotó: TV2/Mokka

Orosz Bernadett decemberben levelet írt Varga Judit igazságügyi miniszternek, azt állítva, hogy áldozat- és tanúvédelem járna neki, de semmit nem kap. Az Igazságügyi Minisztérium azonban válaszában pszichológust és jogi segítséget ajánlott az asszonynak, illetve felhívta a figyelmét arra, hogy állami kárenyhítésben részesülhet, 2 millió forint erejéig. Gellén Márton helyettes államtitkár közölte azt is, hogy a büntetőeljárás során tett intézkedések, illetve a szükséges intézkedések elmaradásának kivizsgálása folyamatban van.

 

A nő az Indexnek most azt mondta, hogy valószínűleg még a 2 millió forint sem fedezi majd azokat a költségeket, amibe a helyreállító műtétek kerülnek. A vizsgálat eredményéről pedig továbbra sem kapott semmilyen tájékoztatást a minisztériumtól.

Varga Judit után Polt Péter legfőbb ügyésznek is levelet írt, amelyben panasszal élt a rendőrségi eljárás körülményei ellen. Szerinte ugyanis a hatóságok „egy ismeretlen lelkiállapotú elkövetőt hagytak szabadlábon.”

– A távoltartás egyáltalán nem tudja megakadályozni, hogy a lelkileg teljesen kiszámíthatatlanná vált elkövető újabb támadást hajtson végre velem szemben, az életemre törve, veszélyeztetve a saját és gyermekeim biztonságát. Az nem megnyugtató, ha az első kihallgatásomat végző nyomozó, bizonygatja, hogy higgyem el, beszélt az Istvánnal, nem fogja keresni és bántani többet, megígérte!

– nyilatkozta az asszony a portálnak.

A legfőbb ügyésznek írt levele a Pásztói Járási Ügyészségen, majd a Salgótarjáni Járásbíróságon kötött ki. Onnan a nő azt a választ kapta, hogy

„beadványa bírói intézkedést nem igényel.”