Csak a véletlennek köszönhető, hogy nem ölte meg a feleségét az erőszakos gyömrői férj

A Pest megyei rendőrök befejezték a vizsgálatot abban az ügyben, amelynek gyanúsítottja rátámadt nejére, majd a megelőző távoltartás szabályait megszegve zaklatta.

2020. szeptember 19., 14:25

Szerző:

Gyömrői otthonukban közölte válási szándékát férjével az asszony január 11-én. Szóváltásukat a férfi hirtelen mozdulata követte, két kézzel megragadta felesége nyakát. Úgy szorította, hogy - későbbi vallomása szerint - az ujja is belefájdult. Csak akkor engedett a fojtáson, amikor a sértett eszméletét vesztette. A tettével szembesülő férfi vízzel kínálta később magához térő feleségét, aki azt elutasítva hívta a rendőrséget.

Az orvosi szakvélemény szerint a fojtás következtében az asszony pajzsporcának felső nyúlványa eltört, a gége körüli lágy részek vizenyősödtek, valamint nyakának elülső felszínén szemmel is látható többszörös bőr alatti bevérzések keletkeztek. Az igazságügyi orvosszakértő a sérülést közvetett életveszélyesnek minősítette, véleménye szerint a közvetlen életveszély és a halál csak a véletlennek, valamint az orvosi szaksegítségnek köszönhetően maradt el - írja a police.hu. 

A férj ellen büntetőeljárás indult, a bíróság pedig megelőző távoltartást rendelt el vele szemben. Ennek ellenére folyamatosan próbálta felvenni a kapcsolatot feleségével, üzenetekkel, róla készült intim fotókkal keltette rossz hírét ismerősei és barátai körében. Zaklatásaival válni szándékozó felesége megszégyenítése, elidegenítése volt a célja. 

A 47 éves férfi ellen emberölés bűntette kísérletének és zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.