Erkélyén termesztette a füvet, lebukott

2020. december 2. 15:29 - szerző: 168 Óra

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 20 éves férfi ellen, aki lakásának erkélyén virágládában termesztette a saját fogyasztásra szánt kendernövényeket.

A vádlott nyarán egy ismerősétől kapta azokat a kannabisz magokat, amiket salgótarjáni társasházi lakásának erkélyén virágládába ültetett. A növényeket rendszeresen gondozta, és a kikelt kábítószer tartalmú növényekből rendszeresen fogyasztott is.

A férfi lakásán a rendőrség 2020 júliusában tartott kutatást, 12 tő növényi egyedet foglaltak le, ezek mindegyike magról szaporított kender egyed volt. A növényekben jelenlevő kábítószer-hatóanyag nem érte el a csekély mennyiség felső határát, ugyanakkor a növényi egyedek száma meghaladta az 5 tőnyi mennyiséget, ezért az ügyészség a 20 éves férfi ellen csekély mennyiséget meghaladó kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben – tárgyalás tartása nélkül – felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a lefoglalt növényi egyedek elkobzására tett indítvány, ezen kívül a férfinek az ügyészség indítványa szerint meg kell fizetnie a tetemes, mintegy 375 ezer Ft bűnügyi költséget is.

Az ügyről a rendőrség sajtóközleményt is kiadott.