Érintett vagyok

Töredelmesen bevallom, érintett vagyok. Biztos vagyok benne, hogy mindenki, ha nem előbb, akkor utóbb, így vagy úgy, de kapcsolatba kerül az egészségüggyel.

2015. május 27., 11:18

Azt is belátom, hogy keveset konyítok a gazdasághoz, költségvetéshez – gondolom, mint sokan az átlagemberek közül. Most viszont valami nagyon kiborított.

Hallottam egy-két szakértő véleményét: a magyar egészségügyet 150 milliárdból rendbe lehetne hozni. Most meg hallom, hogy az 1 százalékos adócsökkentés 120 milliárd kieséssel jár a költségvetésnek – tartok tőle, hogy az átlagnak ez érzékelhetetlen lesz. Ami ugyebár alig kevesebb annál, ami kellene.

Lehet, demagóg a kérdésem: nem lehetne inkább ezt az egészségügy rendbetételére szánni?

B. Varga Júlia
e-mail

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.