Erdő Péter bíboros ma jelentős médiaérdeklődés közepette megáldott egy mozdonyt a Vasúttörténeti Parkban

2019. május 28., 13:30

Szerző:

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek ma megáldotta a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust népszerűsítő mozdonyt a Vasúttörténeti Parkban:

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ami a világkongresszust illeti, korábban katolikus papok azt terjesztették, hogy aki nem tud/akar részt a kongresszus keretében megtartandó tömeges elsőáldozáson, annak erre jó darabig nem lesz módja. Ezt utóbb félreértésnek nevezték a katolikus egyház illetékesei.

Ami pedig a szentelést, Erdő Péternek a jelek szerint bőven van dolga: a főpap tegnap a libanoni Szent Chabrelről elnevezett parkot szentelte meg Gazdagréten.   

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.