Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Erdőügyi államtitkárral erősít a fák iránti rajongásáról híres Orbán-kormány

2020. február 10. 12:58 - szerző: 168 Óra

Nagy István agrárminiszter úgy döntött, hogy létrehoz egy erdőkért felelős helyettes államtitkárságot, amelynek élére Szentpéteri Sándor erdőmérnököt nevezte ki – írja a Magyar Nemzet.

A 2030-ig szóló erdőstratégia célja, hogy az erdősültség aránya 2050-re elérje a 27 százalékot Magyarországon. Az elmúlt évek telepítéseinek köszönhetően ma ez az arány meghaladja a 21 százalékot, amihez nagyban hozzájárultak a Vidékfejlesztési program keretén belül elérhető támogatások is.

A mintegy húszmilliárd forintos támogatásnak köszönhetően az elmúlt időszakban összesen 6500 hektárnyi új erdőt telepítettek a hazai gazdálkodók.

Örült tempójú fatelepítés nyomai Tiborcz István kempingjében, Fonyódon
Fotó: 24.hu

A növekvő támogatásoknak köszönhetően az idei évtől új lendületet kapnak az erdőtelepítések, ehhez saját forrás felhasználásával az állami erdőgazdaságok is hozzájárulnak. A tervek szerint az állami erdészetek további 550 hektárral bővítik az erdőállományt