Az átadás szent dolog, Ercsiben csodálatos módon újra elkészült a kerékpárút, amely júniusban már elkészült egyszer

2019. október 5., 21:35

Szerző:

A 444 figyelt fel a FEOL pénteki cikkére, amely szerint pénteken Ercsiben átadták a Duna-parti kompkikötőtől a Cukorgyári lakótelepen álló Szent Erzsébet-­kápolnáig húzódó 3,2 kilométeres kerékpárutat, amely az elmúlt hónapokban épült ki. Ennek a szépséghibája csak az, hogy a Fejér megyei portál – amelyet a fideszes médiabirodalomhoz tartozó Mediaworks ad ki – júniusban egyszer már hírt adott a kerékpárút elkészüléséről. „Fontos fejlesztés volt a kerékpárút, amely elkészült, így a kompkikötőtől a Cukorgyári lakótelep melletti Szent Erzsébet-kápolnáig lehet eljutni” – hangzott a FEOL akkori írása.

Ettől függetlenül a pénteki átadáson felvonult Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Galambos Dénes miniszterelnöki biztos. Győri Máté polgármester fogadta őket.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.