Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Éppen tápióbicskei háza előtt kapált, amikor egy autóból lábon lőtték egy Airsoft fegyverrel

2019. május 16. 14:27 - szerző: 168 Óra

Gyorsított eljárásban ítélte el a bíróság azt a két férfit, akik április 21-én az autójukból lövöldöztek kifelé egy valódi fegyvernek látszó Airsoft fegyverrel Tápióbicske-Nagykáta vonalon - közölte a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya.

K. András és K. Gyula délelőtt fél tizenkettő körül egy VW Passattal hajtott Tápióbicske belterületén. A kocsit K. Gyula vezette. Az Airsoft fegyverrel szórakozásból kezdtek el lövöldözni. A kocsi bal első ablakából leadott célzott lövésekkel eltalálták a háza előtt éppen kapáló sértett lábát, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Ezután mentek tovább, és a járókelőkre lövöldöztek, akik közül további négy sértett szenvedett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket.

Fotó: police.hu

Egyiküket folytatólagosan, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, ezért őt BV Intézetben végrehajtandó 90 nap elzárásra ítélte. Másikukat felbujtói minőségben, folytatólagosan, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 160 óra közérdekű munkára ítélte.