Éppen tápióbicskei háza előtt kapált, amikor egy autóból lábon lőtték egy Airsoft fegyverrel

2019. május 16. 14:27 - szerző: 168 Óra

Gyorsított eljárásban ítélte el a bíróság azt a két férfit, akik április 21-én az autójukból lövöldöztek kifelé egy valódi fegyvernek látszó Airsoft fegyverrel Tápióbicske-Nagykáta vonalon - közölte a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya.

K. András és K. Gyula délelőtt fél tizenkettő körül egy VW Passattal hajtott Tápióbicske belterületén. A kocsit K. Gyula vezette. Az Airsoft fegyverrel szórakozásból kezdtek el lövöldözni. A kocsi bal első ablakából leadott célzott lövésekkel eltalálták a háza előtt éppen kapáló sértett lábát, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Ezután mentek tovább, és a járókelőkre lövöldöztek, akik közül további négy sértett szenvedett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket.

Fotó: police.hu

Egyiküket folytatólagosan, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, ezért őt BV Intézetben végrehajtandó 90 nap elzárásra ítélte. Másikukat felbujtói minőségben, folytatólagosan, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 160 óra közérdekű munkára ítélte.