Most Újbudán terveznek fákat irtani

A fákat „egy félreérthetően kommunikált, túlméretezett kormányberuházás miatt” irtanák ki, írja a Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért egyesület közleménye.

2020. szeptember 16., 16:46

Szerző:

A XI. kerületi Hamzsabégi sétányon több mint ezer fát terveznek kivágni a Déli körvasút jelenlegi koncepciója szerint, idézi a közleményt a Szeretlek Magyarország. A koncepció nem csak a környékbeli fákat, de a lakók életét is veszélyezteti, hiszen a fejlesztés porral, rezgéssel és zajjal jár. 

Miként a közleményben írják: “Mi, akik itt élünk, tiltakozunk az értelmetlen pusztítás, a hat évig tartó óriás építkezés, és a teherforgalom növelése ellen, amelyek miatt a környék élhetetlenné válna, nem beszélve az ingatlanokban bekövetkező károkról és értékcsökkenésről.” 

Szeptember 19-re fáklyás felvonulást szerveznek. 

 

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.