Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Még be sem érett a gyümölcs, máris lerohanták a magyarok az eperföldeket, úgy letarolták a tájat, mintha nen lenne holnap

2020. május 22. 09:35 - szerző: 168 Óra

Pár napja elindult az idei szedd magad eperszezon Magyarországon, az emberek vásárlók lerohanták a földeket, és visznek mindent, amit érnek  írja a G7.

„Kedves Érdeklődők! Földjeinket jelenleg nagyon megszedték, így nagyobb mennyiség szedésével mindenképpen érdemes várni egy-két hetet"

– posztolta például a több földet is fenntartó Erdbeerland Kft. csütörtökön a Facebookon, szinte kétségbeesve.

A beszámolók szerint már a reggeli nyitás után 1-2 órával sem lehet érett epret találni a töveken, később pedig

úgy néznek ki a földek, mint sáskajárás után.

Sokan vannak, akik nagyon rákészültek az eperszedésre, és ha már elmentek a földre, akkor nem akarnak üres kosárral hazamenni, így azonban az emberek most

még az éretlen gyümölcsöt is megveszik, hazaviszik.

Ha ez így marad, akkor az idei szezonban tulajdonképpen alig lehet majd érett, piros epret szedni, mert a vásárlói rohamok miatt nem lesz ideje beérni.

A nagyobb boltláncokban az eper ára jelenleg elég nagy szórást mutat, 800 és 2400 forint között lehet kapni a gyümölcs kilóját, a szedd magad eper 10 kilogramm alatt kilónként 520 forintba, 10 kiló felett 490 forintba kerül.