Ennyit a Fidelitas segítő szándékáról, elmentek az ételosztásra, aztán migránsozva belerúgtak a szervezőbe

2017. december 16. 18:48 - szerző: Ágoston Zoltán

Ami azt illeti, elég hányingerkeltő nyilatkozatot tett ma Beke Zoltán, a Fidelitas dél-dunántúli regionális igazgatója. A kormánypárt ifjúsági szervezete szombaton részt vett azon az ételosztáson, amelyet a pécsi városvezetés által száműzetésre ítélt az Emberség Erejével Alapítvány (EEA) által létrehozott Élmény Tár Tanoda tartott ma a Gyárvárosban. A fidelitasosok bejglivel érkeztek, amit nyilvánvalóan desszertnek szántak az Élménytár Tanoda 200 babgulyásához. Gesztusuk elsőre meghatónak tűnt, az Emberség Erejével a Facebook-oldalán „Győzött a szeretet ereje!” felkiáltással köszönte meg a hozzájárulást, nem sokkal később viszont kiderült, hogy segítő szándékról szó sincs, a Fidelitas politikai okokból ment el az ételosztásra. Egy, a Pécs Ma portálon megjelent propagandaízű cikkben Beke Zoltán ugyanis azt állítja, hogy a Fidelitas-logókkal tűzdelt bejgli kiosztással az emberek figyelmét akarták felhívni arra, hogy „Soros György migránspárti szervezete” egy jótékony célt használt arra, hogy befolyásolja a rászorulókat. – Mi biztatjuk őket arra, hogy fogadják el az ételt,

de át kell gondolni mindenkinek, hogyha elfogadják ezt az ebédet, ezt a gulyást, akkor mi lesz majd a következő kérés ettől a szervezettől, Soros György szervezetétől. Ki tudja, hogy a következő kérés nem az lesz-e, hogy fogadjanak be migránsokat vagy szavazzák meg azt, hogy Magyarországon betelepíthessék korlát nélkül a bevándorlókat

– fűzte hozzá a politikus. Az ételosztás mögötti szándékairól – jegyezzük meg – egyébként a KDNP-s Rétvári Bencét is megkérdezhetné, aki a múlt héten Vácon adott fejenként tíz kilogramm krumplit a rászorulóknak.

Fotó: Emberség Erejével/Facebook

Az EEA – amelynek a munkáját ebben a riportunkban mutattuk be – minden bűne az, hogy 500 ezer dolláros támogatást kapott egy dél-dunántúli központ és közösségi tér kialakítására a Soros György fémjelezte Nyílt Társadalom Alapítványtól. Emiatt Páva Zsolt polgármester vezetésével Pécs a héten elfogadott egy jogilag értelmezhetetlen és kissé alkotmányellenesnek tűnő nyilatkozatot arról, hogy a város tiltakozik a Soros György fémjelezte civil szervezeteket állítólagos befolyásszerzési kísérletei ellen.

Eközben Böröcz László Fidelitas-elnök adott egy interjút a Magyar Hírlapnak, amelyben arról beszélt, hogy a szervezete több ezer emberrel veti bele magát a 2018-as parlamenti választásokat felvezető kampányba.