Húszmillós váltságdíjért elraboltak egy zuglói férfit, vascsővel eltörték a lábát, hogy ne tudjon megszökni

2020. július 15., 14:01

Szerző:

Húszmillió forint váltságdíjat követeltek elrablói egy budapesti férfitől, akit csaknem két napon át kínoztak, több csontját is eltörték - közölte a BRFK Felderítő Főosztályának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

Balotai Attila elmondta: a sértetett július 6-án hat férfi rabolta el, közülük négyet már elfogtak a rendőrök.

Az emberrablás hátterében egy eltűnt autó állhat.

A nyomozók éppen az eltűnt Ford Mustang miatt mentek ki július 7-én a sértett zuglói lakására. Azt látták, hogy a rossz állapotban lévő férfit barátai támogatják le a lépcsőn. Azt állították, hogy motorbalesetet szenvedett, de a rendőrök arra gyanakodtak, hogy a férfit valójában megverték, amit aztán megerősített a kórházi vizsgálat.

Kiderült, hogy múlt hétfőn a zuglói társasház mélygarázsában három férfi rátámadt a sértettre, autóba ültették és egy Cinkotai úti telephelyre vitték. A garázsban úgy döntöttek, vascsővel eltörik túszuk lábát, hogy ne tudjon elmenekülni.

Ezután először 5 millió, majd 20 millió forintot követeltek tőle váltságdíjként.

 

Folyamatosan verték foglyukat, eltörték a kulcscsontját és szilánkosra törték az arccsontját is.

A férfi próbált pénzt szerezni ismerőseitől, de nem járt sikerrel. Elrablói számára is világossá vált, hogy esélye sincs az összeg előkerítésére. Emiatt azt fontolgatták, hogy „eltüntetik", ám végül szabadon engedték: egy Csömöri úti felüljáró alatt kitették.

A férfit a barátai vitték haza, a rendőrök pedig éppen akkor érkeztek, amikor kórházba indultak vele.

Négy embert fogtak el eddig, őket minősített emberrablás bűntettével gyanúsítják, két emberrabló azonosítása még tart. Időközben meglett a Ford Mustang is.

Ilyen brutális emberrablás legutóbb az 1990-es években történt Magyarországon

– mondta a főosztályvezető.