Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Videón, ahogy a rendőrök fényes nappal, vezetőszáron beviszik a gyilkosság gyanúsítottját az OBI-ba, hogy mutassa meg, melyik madzaggal fojtotta meg az áldozatát

2020. július 10. 16:50 - szerző: 168 Óra

A rendőrségre 2019 május 7-én tett bejelentést egy nő, hogy élettársa egy nappal korábban újpesti otthonából elment, azóta pedig semmit nem tud róla,  és férfi mobiltelefonja is ki van kapcsolva.

A rendőrség a férfit eltűntént kereste, azonban az eljárás során felmerült a gyanú, hogy a férfi eltűnésének köze lehet egy rendezetlen tartozáshoz; a férfi élettársa megtudta, hogy párja egyik munkatársával, E. Krisztiánnal beszélt meg egy találkozót, aki tartozott neki.

A BRFK nyomozói kiderítették, hogy E. Krisztián nem akarta a tartozását megadni, ezért két ismerőse segítségével eltervezték, hogy megölik a férfit.

A nyomozás adatai szerint 2019. május 6-án reggel E. Krisztián találkozott két barátjával, H. Richárddal és S. Bencével, akikkel megbeszélték, hogy megölik a vállalkozót és elássák a holttestét. Az előkészületek során H. Richárd és S. Bence Szentendre külterületén, egy erdőben kiástak egy gödröt, majd H. Richárd

egy barkácsáruházban zsineget vett, hogy azzal fojtsák meg a vállalkozót.

A rendőrségi videó tanúsága szerint az egyik gyanúsítottat visszavitték az OBI-ba, hogy mutassa meg, miképp tett szert a zsinegre.

Íme, így:

A három férfi, miután kitervelték a bűncselekményt, a vállalkozót egy találkozó ürügyén elcsalták az erdőhöz, majd még az autóban H. Richárd megfojtotta őt. A holttestet ezután elvonszolták a gödörhöz, majd eltemették.

A nyomozók H. Richárdot és S. Bencét május 23-án, E. Krisztiánt május 24-én 0 óra 15 perckor fogták el. A három férfit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A BRFK nyomozói az ügy iratait átadták az illetékes ügyészség részére – írta a police.hu. ​