Zavarta a zaj és a por, ezért autójával akarta megölni a motorost Bicskénél

2020. július 15., 15:45

Szerző:

A Fejér Megyei Főügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki autójával szándékosan nekihajtott az őt bosszantó motorosnak – írja az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. július 12-én bicskei telkén dolgozott és zavarta, hogy a sértett folyamatosan az utcában motorozott.

A férfi este részegen összeveszett az egyik szomszédjával a motorozás miatti zaj- és porkeltés miatt, majd közölte, hogy megöli a motorost. Ezután beült az autójába, és nekihajtott a motorosnak, aki éppen vele szemben haladt.

A motoros észlelte, hogy a kocsi túl gyorsan hajt, ezért a motorral megállt az út szélén. Az ütközés előtti pillanatban a sértett leugrott a járműről, amit az autó maga alá gyűrt.

A férfi kiszállt a kocsiból, majd ütni és fojtogatni kezdte a motorost, akinek végül sikerült elmenekülnie.

A bűncselekmény tárgyi súlya okán fennáll a veszélye a gyanúsított szökésének vagy elrejtőzésének, valamint az elkövetés utáni kijelentései alapján a bűnismétlés veszélye is megállapítható.

Az ügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelt. A végzés ellen a terhelt és védője fellebbezett.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.