Elveszítette a többségét a Fidesz, tujával torlaszolták el az ülésterem ajtaját

2019. február 28., 16:51

Szerző:

Ritkán olvashat az ember izgalmas városi közgyűlési ülésekről, a nyugat.hu kiváló tudósítása a szombathelyi ülésről azonban ilyen. A Fidesznek Szombathelyen ugyanis elfogyott a többsége, miután Puskás Tivadar KDNP-s  polgármester megvonta a bizalmat és a hatásköröket Molnár Miklós alpolgármestertől. Ez hiba volt, vele ugyanis  az ellenzék került többségbe a közgyűlésben, Puskás Tivadar pedig azt sem tudta elérni, hogy Molnár Miklóst visszahívják.  

A Fidesz úgy elveszítette többségét a közgyűlésben, hogy a város ellenzéki pártjai a Jobbikon kívül összefogtak, így 2018. október 4-én  az ő jelöltjük, az Éljen Szombathely! jelöltje, László Győző nyerte meg azt az időközi választást, amelyet Czeglédy Csaba helyére kellett kiírni. Képviselőikhez ezután csatlakozott Molnár Miklós is, aki korábban a Fidesz támogatásával, de egy civil szervezet jelöltjeként lett önkormányzati képviselő, mostanra viszont szakított a kormánypárt városi szervezetével. 

A csütörtöki mai ülésen ezért a Fidesz–KDNP-s polgármesternek, Puskás Tivadarnak nem sikerült érvényesíteni az akaratát. Vissza akarta hívatni Molnár Miklóst, az ellenzéki többség azonban ezt a kérdést levetette a napirendről. A polgármester ezután szünetet rendelt el, majd lezáratta az üléstermet. Biztos ami biztos, az ajtót is eltorlaszolták egy székkel és egy tujával.

Az ülés két óra múltán folytatódott, és bár a nyugat.hu szerint rebesgették, hogy Hende Csaba is úton volt Budapestről Szombathely felé, a választókörzet fideszes országgyűlési képviselője, volt honvédelmi miniszter 16 óráig nem érkezett meg. Az ülésen a fideszes képviselők sokat beszéltek az illegális bevándorlásról, és Molnár Miklóst is többen árulózták.

Molnár Miklós szombathelyi alpolgármester
Fotó: Facebook (Pro Savaria Egyesület)