Elutasította az ügyészség a csalással gyanúsított fideszes Simonka György panaszát, de ő ettől még mindent megszavazott az Országgyűlésben

2018. december 13., 14:27

Szerző:

Szorul a hurok a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselője, Simonka György körül, akit egyebek közt 1,4 milliárd forint értékű, európai uniós támogatásokat is érintő csalássorozattal gyanúsítottak meg. A poltikust már ki is hallgatták az ügyben, de még volt egy lehetősége, panasszal élt az ügyészségen a gyanúsítás ellen. Nem biztos, hogy a panasza sikerét akarta előmozdítani, de tény, hogy döntésükkel hiába függesztették fel saját párttársai a mentelmi jogát, Simonka fegyelmezetten részt vett a szerdai, egyébként botrányos és házszabályellenes parlamenti szavazásokon, így igent nyomott a rabszolgatörvényre is.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Ennek ellenére nem menekült meg az eljárástól. Az MSZP-s Harangozó Tamás írásbeli kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy a vádhatóság december 5-én elutasította Simonka György panaszát, a nyomozás pedig továbbra is folyamatban van. Annak részleteiről azonban Polt nem kívánt beszámolni.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.