Azonnali hatállyal átáll a távoktatásra az ELTE-TTK

2020. augusztus 31., 07:51

Szerző:

Azonnali hatállyal megtiltotta a személyes jelenlétet az előadásokon és gyakorlatokon az ELTE Természettudományi Kara. A dékáni vezetés szerint a jelenlegi fertőzéshullám nagy arányban érinti a hallgatók korosztályát, a fertőzési gócok egyetemi rendezvényekhez, és főként fiatalok által látogatott szórakozóhelyekhez köthetőek.

A tiltás nem vonatkozik a labor- és terepgyakorlatokra, de a következő napokban átnézik a tanrendet, és ha szükséges, át is alakítják.

Szombaton rekordot döntött Magyarországon a regisztrált fertőzöttek száma, egy nap alatt 292 új beteget azonosítottak.

(Az Index nyomán)

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.