Károly megkérdezte Szentkirályi Alexandrát, miért vágnak ki annyi fát - elindult a Kormányinfó Plusz

2020. február 28., 21:24

Szerző:

Elstartolt a Kormányinfó Plusz, amelyben lakossági kérdésekre válaszol Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán. Először olyan kérdéseket válogattak be, amelyek a családtámogatásról, a béremelésekről, a fiatalokról, a nemzeti konzultációról, a béremelésekről, a klímavédelemről szólnak.

Jó gyakorlatnak tűnik, hogy a kapott kérdést feliratozzák is az egyébként felvett, tehát nem élőm húszperces videón. Mindjárt elsőnek ugyanis bizonyos Károly arra kérdezett rá, hogy

sok helyen lája, hogy fákat vágnak ki, de a helyére nem kerül semmi,

ez miért van? Ez persze a kormányszóvivőnek jó alkalmat adott arra, hogy az újabban bezöldült kabinet klímapolitikájáról beszéljen, mert mint mondta, a klíma és természetvédelem kérdését „a kormány nagyon fontosnak tartja”.

De beszélt a gyöngyöspatai romák ügyéről is. Bár a kormánynak van határozott álláspontja - hogy nem pénzzel, hanem oktatással kell kárpótolni a szegregált romákat -, a végső döntésekhez „nagyon várják a magyar emberek véleményét” a márciusban induló nemzeti konzultáción.

Szentkirályi Alexandra

Kiderült még, hogy 

  • a kormány meg akarja erősíteni a szakképzést, hogy a fiataloknak legyen versenyképes szakmájuk, el tudjanak helyezkedni. Ezért kiemelten meg kell becsülni a szakképzésben dolgozó pedagógusokat, a bérük júliustól átlagosan 30 százalékkal emelkedik.
  • Például az Egyesült Államokban természetes a hazafias nevelés, úgy itt is az a nemzeti kormány számára, ezért a Nat vállaltan „hazafias, gyermekközpontú és a 21. századnak megfelelő”
  • A kormány elkötelezett a budapesti szuperkórház megépítésében, hogy Európa legmodernebb kórháza legyen - azt mondta, az elmúlt 100 év legnagyobb kórházfejlesztése lenne, de megjegyezve: „az új budapesti városvezetés miatt” kérdésessé vált a megvalósítás
  • Hogyan segíti a kormány az egyszülős családokat? A szóvivő annyit mondott, a kormány számára minden gyermek egyformán fontos, és 600 ezer gyermek él egyszülős családban a szülők válása vagy halála miatt

 

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.