Elrendelték a nyomozást Demeter Márta ügyében

2018. november 13., 18:29

Szerző:

Hivatali visszaélés bűntette miatt rendelt el nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség Demeter Márta ügyében – közölte az Főügyészség a hvg.hu-val.

A Hiradó információi szerint négy országgyűlési képviselő és egy magánszemély tett feljelentést.

Fotó: Facebook

Az LMP társelnökét azért jelentették fel, mert érzékeny katonai adatokat hozott nyilvánosságra, amikor publikált néhány adatot azok közül, amelyeket egy iratbetekintés során a kecskeméti repülőbázison ismert meg. Az iratbetekintés után az ellenzéki képviselő Pintér Sándor belügyminisztert és Benkő Tibor honvédelmi minisztert kérdezte arról októberben, hogy miért honvédségi repülőgéppel szállították haza Ciprusról a miniszterelnök 14 éves lányát, Orbán Flórát. Ezután derült ki, hogy Demeter tévedett, nem a kormányfő lánya, hanem egy Orbán nevű katona családját hozta haza a gép miniszteri engedéllyel.

Eközben a Fidesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz is fordult az ügyben. Azt kérik, Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke vizsgálja meg, hogy az ellenzéki politikus megsértette-e az infotörvényt. Kósa Lajos javaslatára pedig Kövér László házelnök kezdeményezte Demeter Márta nemzetbiztonsági átvilágítását az Alkotmányvédelmi Hivatalnál.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.