Az újraszámlálás után is ellenzéki többség van Kőbányán

2019. október 31., 14:42

Szerző:

A végső, újraszámolt eredmény szerint is a Momentum jelöltje nyerte meg az önkormányzati választókerületét Kőbányán. Huszti András a Facebookon jelentette be, hogy a Fővárosi Választási Bizottság korábbi, ugyancsak neki kedvező határozatát a Fővárosi Ítélőtábla ma helybenhagyta – vette észre a Mérce.

Ráadásul az újraszámolt és a Fővárosi Ítélőtábla által hitelesített eredmény szerint 987 szavazat helyett 995 szavazatot adtak le Husztira érvényesen.

Így a képviselő még 8 szavazatot szerzett az ellenfele által indított eljárás következményeként.

 A Momentum kőbányai szervezete közösségi oldalán üdvözölte a jogerős eredményt azzal, hogy 

„Köszönjük az újraszámlálást a Fidesznek!”

 

A másik vitatott, ugyancsak Momentumos jelölt által megnyert kőbányai körzetben már hétfőn kiderült, Stemler Diána győzelme is érvényes, és jogerőre emelkedett. Az ő esetében a Fővárosi Ítélőtábla nem találta megalapozottnak a kifogásokat. Stemler Diána 9 szavazattal nyerte meg a körzetét.

Ez azt jelenti, hogy Kőbányán a polgármester a fideszes D. Kovács Róbert Antal maradt, de a testületi többség 9-8 arányban biztosan az ellenzéké.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.