Szabó Tímea: Borkai Zsoltnak külön köszönjük azt a kampányt, amelyet az ellenzéki győzelem érdekében folytatott

2019. október 13., 21:29

Szerző: Bíró Veronika

– Budapesten mindenképpen ellenzéki győzelemre számítunk.

Ma reggel úgy keltem fel, hogy ez egy sima győzelem lesz.

Már a pénteki kampányzárón elmondtam, hogy ilyen közel a győzelemhez az elmúlt 9 évben nem voltunk, de azóta csak erősödött bennem az érzés. Biztos vagyok abban, hogy a magas részvétel is nekünk kedvez – nyilatkozta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a 168 Órának a Párbeszéd, az MSZP és a DK eredményváróján.

Fotó: Szovathy Kinga

Szabó Tímea szerint a főpolgármesteri pozíciót, illetve a budapesti kerületek nagy részét megnyeri az ellenzék. Úgy látja, a választókat tudták mobilizálni, és az az egység, amit most az ellenzék felmutat, pontosan az, amire a választóik hosszú évek óta vártak. Hozzátette, hogy nem csak az ellenzéki pártok összefogásának köszönhető ez, hanem Karácsony Gergely programjának is.

– Lehetett látni az elmúlt hetekben, hogy Tarlós István számai mentek le, Karácsony Gergely számai pedig mentek fel. Azon a konferencián, ahol ott voltak a közvélemény-kutatók, még a Századvég és a Nézőpont is csak hümmögött, nem merték kimondani, hogy Karácsony Gergelynek komoly esélye van a győzelemre. Erre az elmúlt napok erre még inkább ráerősítettek

– jegyezte meg.

Hozzátette, hogy aki meghallgatta Karácsony Gergely pénteki kampányzáró beszédét, az megláthatta azt a elszánt, erős vezetőt, akit páran esetleg hiányoltak az elmúlt hónapokban. Véleménye szerint ez még a bizonytalanokat is meggyőzhette.

– Illetve lássuk be, hogy a kormánypártok is segítettek nekünk az elmúlt hetekben. Borkai Zsoltnak külön köszönjük azt a kampányt, amit folytatott az ellenzéki győzelem érdekében. Természetesen most viccelek, mert igazából nagyon tragikus ez a helyzet

– fűzte hozzá. Szabó Tímea úgy véli, hogy az elmúlt kilenc évben még sosem látszódott ennyire, hogy az Orbán-kormány milyen álságos.

– Orgiáznak, lopnak, csalnak, hazudnak. Nem csak egy Borkai Zsolt van ebben az országban, hanem sok száz

– állapította meg.

Szabó Tímea biztos abban, hogy a Borkai-botrány a kormánypárti oldalon elbizonytalanított választókat. Úgy véli, hogy nem feltétlenül szavaznak át az ellenzékre emiatt, de talán sokan nem mentek el szavazni. Az ellenzéki oldalon pedig feltehetően a korábban közömbös választók pont emiatt mentek el voksolni.

Meglátása szerint Orbán Viktor mai nyilatkozatai már nem azt a nagyon magabiztos pártvezért mutatták, mint ami általában látható.

– Látszott, hogy őt is elbizonytalanította az az erő, amit az ellenzék fel tudott mutatni, és az a botránysorozat, ami a saját berkein belül is napvilágot látott

– mondta.

A politikus arra számít, hogy Borkai Zsolt maximum egy napig marad még Győr polgármestere a választás után.