Elköltözik az Igazságügyi Minisztérium a Kossuth térről, a döntés mögött a leépítések állhatnak

2019. április 25., 11:45

Szerző:

Tovább folyik a minisztériumok költöztetése. A Magyar Nemzet információi szerint az Igazságügyi Minisztérium a Kossuth térről a Nádor utcába költözik.

A lap azt írja, hogy a költözések azon kormányzati terv részét képezik, amelyen belül racionalizálják a minisztériumok elhelyezését.

Fotó: Wikimapia

Eszerint a Miniszterelnökség Wesselényi utcai bérelt irodaházában működő főosztályai a tárca Kossuth téri főépületébe költöznek. Az igazságügyi tárca pedig abba a Nádor utcai épületbe költözik annak felújítása után, amelyből az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala egyébként is távozni készült.

A kormányközeli lap szerint a költözések mögött a bürokráciacsökkentés áll, a kisebb dolgozói állomány elhelyezését ugyanis újra kell gondolni. Az eddig bérelt irodaházakból kiköltözik az államapparátus, a több helyszínen dolgozó, de egy hivatalhoz tartozó dolgozókat pedig közös helyszínre szervezik.

A Magyar Nemzet szerint az is cél, hogy a minisztériumok elsősorban állami tulajdonú ingatlanokban, a Parlamenthez és a Várhoz közel működjenek. Ennek keretében költözött év elején a miniszterelnök és hivatala a Sándor-palota mellé, a karmelita kolostor felújított épületébe.

A Belügyminisztérium így az Országház utcában és az Úri utcában, a Pénzügyminisztérium pedig a Szentháromság téren működik majd. Az épületet előtte még milliárdokért felújítják és átalakítják, hogy úgy nézzen ki, mint 1905-ben.

2024. április 20., 10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.