Elképesztő mesékkel szedett be pénzeket egy szadai nő

Tűzoltó férj utáni kártérítés az USA-ból és társai, 19 milliót sikerült is összeszednie.

2020. december 13., 18:40

Szerző:

 

 

Regényírói fantáziát vonultatott fel az a 62 éves szadai nő, aki egyelőre ismeretlen számú ismerősétől különböző mesékkel pénzt csalt ki, írja a rendőrség oldala. A Kósa Lajost átverő csengeri örökösnő a kanyarban sincs hozzá képest: a szadai nő olyanokat talált ki, mint hogy pénzre lenne szüksége, hogy hozzájusson Amerikában elhunyt tűzszerész férje után járó 700 millió forintos örökségéhez. Vagy  vőlegényét Törökországban tartják fogva, a 35-40 millió forintos óvadékkal oda tartó futár azonban Romániában elakadt, a vámköltségekre újabb kölcsönre volt szüksége. Esetleg külföldi cégek nagy összegű kriptovalutájának realizálásával kapcsolatos költségek fedezésével magyarázta befektetési igényét.

 

A kölcsönt adóknak mindig az összeg többszörösét ígérte vissza. De persze egyszer sem fizetett vissza egy forintot sem.

 

De nemcsak meséi voltak, iratokat is mutogatott: banki bizonylatot millió dollárokról, IMF-től eredeztethető, vagy az ENSZ elnöke által aláírt igazolást, az USA igazságügy-miniszterétől származó levelet. Persze hamisakat. 

 

Végül 19 milliót tudott kicsalni ilyen eszközökkel. A "befektetők" felkutatásában 67 éves nőismerőse segítette. 

 

A rendőrség házkutatást tartott, kezdeményezik a letartózatását, és üzletszerűen elkövetett csalás vétségével nyomoznak utána.