Kukkantson be: elképesztő fotósorozat szivárgott ki Lázár János tanácsadójának a Lázár-család földjei közepén álló vadászkastélyából

2018. március 10. 19:19 - szerző: Biró Marianna

Van bőven beltéri és kültéri fotó is. A Facebookra felkerült képgaléria címe: A Vörös Polip Kastélya.

Kastély valahol Batida mellett – szúrta ki elsőként a 444.hu, hogy a Vásárhelyiek a változásért nevű Facebook-oldalra nemrég kikerült egy elég alapos fotóválogatás. Méghozzá állítólag annak a Hódmezővásárhely közelében található batidai vadászkastélynak a belsejében készültek a fényképek, ami nem Lázár Jánosé, hanem Lázár János volt tanácsadójáé és Lázár János családtagjainak földjei között fekszik, Lázár János vadászterületének szomszédságában.

Ízelítőül néhány – még nyilván az építkezés során készült – kép, továbbá a teljes sorozat:

A batidai vadászkastély az építkezés során készült, később kiszivárgott felvételei

Frissítés: az egyik fotón őrbódénak látszó építmények is feltűnnek:

Adnak a biztonságra Batidán
Fotó: Facebook/Vásárhelyiek a változásért

A galéria, amíg elérhető:

Kastély valahol Batida mellett...

A Vörös Polip Kastélya

Mint megírtuk: a hatalmas luxusingatlanról a környéken sokan úgy tartják, hogy ahhoz köze lehet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek. Hivatalos dokumentumokkal bizonyítani nem lehet, hogy a vadászkastély közvetlenül Lázár Jánoshoz köthető, de néhány árulkodó jel arra utal, annyira mégsem lehet számára ismeretlen a környék.

A 168 Óra is beszámolt arról: az építkezésről még 2016-ban írt elsőként az Átlátszó, hiszen akkor óriásdaruval építették a házakat. A Magyar Narancs tavaly decemberi ott jártakor viszont úgy tűnt, végeztek a munkákkal. A bárki által járható közút mellől a főépület egy részét és a kisebb házak tetejét lehetett látni, de a főkaputól az oda vezető több száz méteres magánút előtt egy őr állt, csak ő engedhette be az oda érkezőket.

A luxuskastély papíron egyébként először Kulik Jenő hódmezővásárhelyi ügyvédé volt, ő 2015-ben vette meg a területet egy vadásztársaságtól, ő kezdte el építtetni a hatalmas házat úgy, hogy hódmezővásárhelyi források szerint korábban nem volt olyan látható vagyona, amiből arra lehetett volna következtetni, hogy egy ekkora ingatlan kialakítását egymaga finanszírozni tudná. Később alapított egy céget, amelyben két társtulajdonosa is van, és ide apportálta az ingatlanvagyont. Kulik és Lázár János könnyen összeköthető: mielőtt még a miniszter polgármester lett volna Hódmezővásárhelyen, a városházán dolgozott együtt az ügyvéddel, és később Kulik Jenő rendszeresen adott jogi tanácsokat Lázár Jánosnak, továbbá a Miniszterelnökség – amelyet Lázár vezet – is szerződött vele.

A miniszter korábban azt állította, neki semmi köze sincs a vadászkastélyhoz, amelynek a megépítéséről akkor hallott, amikor az építtető tájékoztatta őt, mivel a telek szomszédságában „mintegy 45 hektáros területen erdőgazdálkodást folytat”.

Tehát Lázár bizalmasa építtet egy vadászkastélyt, amely körül szinte minden föld Lázár Jánosé vagy valamely családtagjáé. A térképadatok és a légi felvételeken látható részletek szerint is eléggé valószínű, hogy a kastélyt csakis úgy lehet megközelíteni, ha áthajtanak Lázárék földjén, és az egész kastélyt körbeveszi egy hatalmas kerítés, amely a miniszter földjeit határolja.

Fotó: Facebook

Lázár vadászszenvedélye közismert. A nyilvánosság akkor szerzett erről tudomást, amikor Failioni Donatella zongoraművész, Oszter Sándor színművész felesége 18 képes, nyilvános galériát tett ki a Facebookra a soponyai közös vadászatukról. Az is kiderült, hogy Lázáré nem a legolcsóbb hobbi: szintén az Átlátszó írta meg 2014-ben, hogy a kancelláriaminiszter 23 millió forintért rendelt meg egy csehországi fácánvadászatot. A HVG által akkor megszólaltatott miniszter szerint a szenvedélye a magánélete része, egy régi összeszokott társasággal jár vadászni.