Eljárást indít a Magyar Ökölvívó Szakszövetség az ifjúsági világbajnokság elszálló költségvetése miatt

2018. október 29., 19:09

Szerző:

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) eljárást indít az augusztusban a Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság költségvetési problémái miatt.

A MÖSZ hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elnökség a könyvvizsgálói gyorsjelentés, valamint az illetékes szakbizottság megállapításai alapján szükségesnek tartja hivatalos eljárás megindítását annak tisztázására, hogy az ifjúsági világbajnokság vonatkozásában büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket. A MÖSZ vezetősége felkérte Erdei Zsolt elnököt, hogy adja át az anyagokat a hatóságnak. A Nemzeti Sport korábbi híre szerint a szövetség súlyos pénzügyi helyzetbe sodorta magát, elsősorban az augusztusi korosztályos világbajnokság „túlságosan is fejedelmi” megrendezésével.

A lap emlékeztetett arra, hogy beugróként eredetileg Győr lett volna a házigazda, ám végül a budapesti Duna Arénában került sor a vb-re befedett medencetérrel, különleges fény- és hangtechnikai megoldásokkal, az Emmi által visszadobott pótköltségvetéssel és 348 millió forintos hiánnyal. A MÖSZ elnöksége pénteki ülésén megvonta Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát, és belső vizsgálatot rendelt el.

Erdei Zsolt nemrég interjút adott a 24.hu-nak, amelyben azzal magyarázta a 840 milliós költségvetést, hogy a magyar ökölvívás megítélése elég rossz külföldön, de vissza akarnak térni a nemzetközi vérkeringésbe:

– Az ökölvívás pontozásos sportág. Az eredményesség függ attól is, a pontozó mikor, mit nyom, vagy éppen nem nyom. Diplomáciai szempontból ezért volt fontos, ahogyan az AIBA tisztségviselőit, bíróit elhelyeztük, kiszolgáltuk. Olyan ellátást kellett biztosítsunk nekik, ami maradandó emlékeket ébreszt majd bennük akkor, amikor arra szükség van. Amikor például akad egy szoros mérkőzésünk

– fejtegette, hozzáfűzve, a megméretésre hosszú távú befektetésként tekint.