Elit alakulatban kapott katonai kiképzést Orbán Gáspár, búvár és propagandista is lehet belőle

2019. június 15., 11:35

Szerző:

Ahogy arról a 168 Óra is beszámolt, a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárban teljesítette katonai képézését Orbán Gáspár, Orbán Viktor miniszterelnök fia. A dandár a Magyar Honvédség egyetlen különleges rendeltetésű egysége, nevezhető elit alakulatnak is. Az Index szerint Orbán Gáspár egyelőre nem lett tagja a dandárnak és csak a szerződéses állományba került,

további kemény kiképzések szükségesek, hogy ténylegesen a különleges egységhez kerülhessen.

Fotó: Szolnok TV

A dandár a legmodernebb fegyverzettel rendelkezik a magyar haderőben, feladatuk olyan speciális akciók végrehajtása, amire a hagyományos állomány tagjai nem képesek – megfelelő felszereltség és kiképzés hiányában.

  • az alakulatot szárazföldi, légi és vízi bevetésekre küldhetik
  • rohamlövész vagy búvárkiképzést kapnak,
  • bevethetik őket kutató-mentő műveletekben, kábítószer-ellenes akciókban, terrorcsoportok ellen, túszmentésre, humanitárius segítségnyújtásra, propagandatevékenységre, biztonsági-segítségnyújtásra, különleges felderítésre

Orbán Gáspár eskütételét a fideszes szolnoki média, illetve a Honvédség sem verte nagy dobra. Az eskütételről szóló hivatalos anyagokban semmi nem szerepelt róla, és a helyszínen megjelenő miniszterelnökről sem. Az eredeti riportot közlő Szolnok Tv törölte a felvételt, amin Orbán Gáspár, illetve apja és nagyapja is látható.

Korábban írtuk, hogy Orbán Gáspárról az új pályaválasztása kapcsán érdemes megemlíteni, hogy apja labdarúgás iránti elkötelezettsége rá is hatással volt, évekig profi labdarúgónak készült. Orbán Viktorhoz hasonlóan jogászként végzett, illetve őt is elérte a kereszténység iránti elköteleződés, mikor a Felház egyházi közösség vezetője lett. Ezekkel végül felhagyott, most a honvédelem szolgálatába állt.

A Szolnok Tv riportjában az is elhangzott, hogy szerintük a katonák kiképzése felkészítette őket a migráció megállítására – ez pedig ismerten szintén nagyon fontos Orbán Viktornak.