Elindult a Neokohn, a zsidó közösség értékeit szem előtt tartó világpolitikai hírportál, amely túllépne a szekértábor-logikán

2019. február 25., 10:23

Szerző:

Hétfőn útjára indult a Neokohn.hu, a magát független, konzervatív-liberális zsidó hírportálként megnevező új, elsősorban külpolitikai témákkal foglalkozó online újság. Seres László, a Neokohn főszerkesztője „Beköszöntő, avagy mikor bombázzuk végre Iránt?” című írásában foglalta össze, hogy mi a céljuk az új hírportállal:

„Önnek nem kell ez a hírportál. Már akkor, ha megelégszik azzal, hogy a világ véget ér Hegyeshalomnál, véleménybuborékja szélén, a magyar belpolitikának nevezett törzsi háborúknál. Önnek semmi szüksége erre a lapra, ha csak azt látja, hogy tele van egy rakás hírrel olyan helyekről, amelyek még a megállítandó Brüsszelnél is távolibbak és idegenebbek.

Nincs szüksége ránk, ha nem érdekli, hogyan függ össze a Földközi-tengerből naponta kihalászott menekülők sorsa a Közel-Kelet háborúival, az iszlamizálódó térségekkel; ha hidegen hagyja, van-e közünk Irán arcátlan nukleáris fenyegetéseihez (van); ha azt hiszi, nekünk aztán tökmindegy, hogy alakul Izrael és ellenséges szomszédainak élete a következő években. 

Nincs szüksége ránk, ha nem érdekli, milyen lesz Európa, és benne Magyarország viszonya a zsidó állammal; ha netán úgy gondolja, az antiszemitizmus elleni fellépés csakis a zsidó származású egyének, és nem a zsidóság mint civilizációs érték védelmét is jelenti. Ha nem kíváncsi arra, miért határozzák meg ezek a folyamatok bármi másnál jobban az ön életét is. 

Minden más esetben azonban pontosan mi vagyunk azok, akik kellünk önnek.

A Neokohn új, független, konzervatív-liberális hír- és véleményportál, amely a magyar médiában nemigen hangsúlyozott, de a szó szoros értelmében életfontosságú világpolitikai – és persze főbb hazai – eseményeket és folyamatokat hozza közel önhöz, és azt elemzi, hogyan függ össze mindez a mi itthoni életünkkel.

Túllépünk a politikai szekértáborok hazai fogyasztásra szánt logikáin. Elveink, értékeink vannak, amelyeket szeretnénk önökkel megosztani" – írta Seres László főszerkesztő.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.