Elindul a hajódaru, lezárják a Margit hidat és az Árpád hidat

2019. június 7., 14:23

Szerző:

A május 29- hajóbalesetben elsüllyedt Hableány roncsának a kiemelése miatt átmenetileg lezárják a Margit hidat és az Árpád hidat – közölte péntek délután a rendőrség az MTI-vel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 14 órától elrendelt forgalomkorlátozás addig lesz érvényben, amíg a Clark Ádám úszódaru átmegy az Árpád híd és a Margit híd alatt.

A BRFK arra kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel vezessenek.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd alatt, miután a Viking Sigyn szállodahajó hátulról belerohant. A fedélzeten 35-en utaztak, 31 dél-koreai állampolgár, két idegenvezető és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, kilenc embert még keresnek.

A hajódaru Komáromból indult el szerdán, aznap délután ért Budapestre, a magas vízállás miatt azonban eddig nem mehetett át a híd alatt. A Margit hídi szakasz az útvonalának egyik legkritikusabb pontja. Egyedül a Clark Ádám úszódaru képes arra, hogy kiemelje a Hableányt a vízből, ez ugyanis a legnagyobb ilyen jármű Közép-Európában.