Elhagyja Mészáros Lőrinc cégét a felcsúti oligarcha jobbkeze, a menedzser valami nagy dobásra készül

2019. április 8., 20:48

Szerző:

Távozik a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő Konzum és Opus igazgatóságából Jászai Gellért – derül ki az összeolvadófélben lévő cégek közleményéből a hvg.hu szerint. Jászai jelenleg a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. elnök-vezérigazgatója és az Opus Global Nyrt. igazgatósági tagja, ám a társaságok éves rendes közgyűlését követően leköszön mindkét tőzsdei vállalat élén betöltött tisztségéről és azok operatív irányításáról.

A holdingvállalatok növekedési stratégiájáért felelős szakember ezt követően részvényesként továbbra is érdekelt az Opus Global sikeres működésében, április 30. után azonban már a 4iG Nyrt.-nél megkezdett építkezésre, az informatikai nagyvállalat dinamizálására, illetve a társaság operatív vezetésére kíván több időt fordítani. Jászai az ugyancsak Mészáros érdekeltségébe tartozó 4iG-nek március közepén lett a vezérigazgatója.

A múlt héten a Világgazdaság megírta: arról terjed pletyka a piacon, hogy a 4iG Nyrt. cég bejelentkezett a Magyar Telekom érdekeltségéért, a T-Systemsért.

A Konzum és az Opus tavaly jelentette be, hogy megvásárolja a 4iG-t. Az informatikai vállalat három veszteséges év után tavaly pluszban zárt.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.