Elhagyja a pályát az állatokat élve boncoló biológia tanár

2018. november 15., 21:30

Szerző:

Nem csak a keszthelyi gimnáziumból távozott, de jó időre a tanári pályát is elhagyja a boncolási botrányba keveredett biológia tanár - hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Mint a héten megírtuk, a közpénzből fenntartott gimnáziumnak kell végül 150 ezer forintos bírságot fizetnie, amiért a biológia-szakkörben állatokat – köztük egy még élő kiscsibét – boncoltak tizenéves diákok, derült ki a hvg.hu birtokába került kormányhivatali határozatból.

A hatosztályos Vajda János Gimnázium biológia szakkörébe 13–18 éves diákok jártak. A szakkör hírhedt volt arról hogy élő állatokon végeznek kísérleteket, emiatt sokan nem jártak rá. Az ilyen típusú foglalkozásokat – hangzott a cikk – a biológiatanár vezette be az iskolában körülbelül három éve.

Volt szülő, aki panaszt tett a szakkör miatt, és az iskola egy korábbi diákja az állatvédőkhöz fordult. A diák nem járt a szakkörbe, de társaitól értesült az ott folyó kísérletekről.

A tanár az RTL Klubnak most azt mondta, azóta távmunkában dolgozik, de elkötelezett tanárnak tartja magát, majd leszögezte, hogy az öncélú állatkínzást ő sem támogatja.

A tanár azt mondta, a csibe körülbelül annyit szenvedett, mint a csirke egy falusi csirkevágás során, amit amúgy megesznek az emberek. Azt is elmondta, hogy általa vezetett szakkörön egyébként a diákok csak szülői beleegyezéssel vehettek részt.