Elfogyott az önkéntes tűzoltók pénze Szentlőrincen, már csak egy hónapra elég az üzemanyaguk

2019. április 2., 13:41

Szerző:

Csak addig tudnak tűzhöz vonulni a szentlőrinci tűzoltók, amíg még van benzin a tűzoltóautóban. Egy újabb tankolásra ugyanis már nem futja. A tavalyi pályázatokon nyert összegekkel már elszámoltak, de az ideieket még csak most írják ki. Ezekből legkorábban nyáron lesz pénz – írja az atv.hu.

Csak a garázsban lehet megmutatni a szentlőrinci tűzoltók kocsiját, hogy még azzal se fogyjon a tankból az üzemanyag, hogy kiáll az épület elé és vissza. A tűzoltó egyesület nagy segítség az itt élőknek, hiszen

jóval korábban megkezdhetik a beavatkozást, mint a Pécsről, vagy Szigetvárról érkező egységek.

Az autóban most 120 liter gázolaj van, annak az erejéig Szentlőrincen és a vonzásköretében mindenféle tűzjelzést tudunk fogadni - nyilatkozta Tóth György, a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltóegyesület elnöke, hozzátéve, hogy ebből már csak egy hónapig tudnak tevékenykedni.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.