Elfogyott a pénze a súlyos beteg gyerekeket limuzinnal szállíttató taxisnak

2018. december 29., 21:23

Szerző:

Több száz beteg gyereket szállított egy bérelt limuzinnal egy szegedi taxis szeptember óta. Szombaton azonban utolsó útjára indult, bárki beülhetett hozzá egy körre. Saját zsebből fizette a gyerekek utaztatását, de elfogyott a pénze. Az RTL Klub Híradójának azt mondta anyagilag nem, de az élmények miatt megérte a limuzinozás.

Lapunk még szeptemberben írt Berinszki Zoltánról, aki éjjel sofőrködik, nappal beteg és fogyatékkal élő gyerekeket szállít. Létrehozta a Taxisok és civilek a beteg gyermekekért alapítványt, taxicsekkeket vásárolt, hogy a gyerekek néhány órára hazamehessenek a kórházból, a saját pénzéből limuzint bérel, hogy cirkuszba, repülőnapra, fesztiválokra vihesse őket. Akkor még úgy tűnt, olyan sokan csatlakoznak a jótevőhöz, hogy hosszútávon is fenntartható a nemes kezdeményezés.

Mára kiderült, mégsem ilyen egyszerű ez ma Magyarországon:

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.