Elfogták a sofőrt, akinek az elszabadult pótkereke miatt az M1-esen szörnyethalt egy lány

2018. augusztus 28., 20:46

Szerző:

A Bács-Kiskun megyei rendőrök elfogták és már ki is hallgatták azt a sofőrt, akinek a tréleréről elszabaduló pótkerék végzett egy 19 éves nővel hétfőn az M1-esen Bábolna közelében – írja a 24.hu. A pótkerék a szembejövő sávban közlekedő autó trélerélőr vált le, majd az anyósülésnél csapódott a szemből érkező járműbe. A portál kérdésére Körösné Bogár Viktória százados, a megyei kapitányság szóvivője azt mondta, az ügyben

foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendeltek el nyomozást.

Elmondása szerint a sofőrt tanúként hallgatták ki.

Fotó: police.hu

A 24.hu úgy tudja, hogy a sofőr csak a szerencsétlenség után vette észre, hogy a pótkerék elszabadult. Ekkor az egyik pihenőhelyen meg is állt. 

Az áldozat, a 19 éves lány a barátját kísérte el Ausztriába, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett. Bár mentőhelikoptert is riasztottak hozzá, már nem lehetett megmenteni az életét. Sminkmester szeretett volna lennei egy Pest megyei településen. A barátja a szerencsétlenség óta is sokk alatt áll.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.