Életfogytiglant kértek a háromgyerekes anyára, aki kalapáccsal vert agyon egy idős pedagógusházaspárt

2018. december 7. 18:17

H. Tündét azzal gyanúsítják, hogy még 2015-ben megölt egy érdi, volt pedagógus házaspárt. A nőt azért, mert nem adott neki kölcsön, a nagyothalló, látássérült férfit pedig azért, hogy ne legyen tanúja az esetnek.

A tárgyalás ma folytatódott az orvosszakértő meghallgatásával és a vádbeszéddel. A 24.hu tudósítása szerint a nő többször hiányzott a tárgyalásáról, ám korábbi betegségei közül már „csak” sclerosis multiplexben szenved, ami az orvosszakértő szerint jelenlegi stádiumában nem befolyásolja börtöntűrő képességét.

H. Tündének három gyereke van, a házaspárt élettársán keresztül ismerte meg. Rossz anyagi körülmények között éltek, több embernek tartoztak, a nő egyszer azt is hazudta, a gyereke beteg csak hogy kölcsön adjanak neki.

A vádlott a házaspártól is pénzt akart, ám nem adtak neki, ez lehetett a gyilkosság indítéka. Végül csak pár ezer forintot zsákmányolt.

H. Tünde csak később került a nyomozók látókörébe, mivel felhívta magára a figyelmet azzal, hogy a bűntett helyszínén ólálkodott, sokat kérdezősködött, majd elszólta magát, hogy nemrég járt ott.

2016-ban beismerő vallomást tett, elmondta, hogy felkapott egy kalapácsot és azzal sújtott le előbb az asszonyra, többször, majd a férjre. Később vallomását visszavonta, azt mondta, csak nyomás hatására tette.

Az ügyész a perbeszéde végén életfogytiglani fegyházbüntetést kért a nőre emberölés miatt – írja a 24.hu.