Életfogytiglant kértek a háromgyerekes anyára, aki kalapáccsal vert agyon egy idős pedagógusházaspárt

2018. december 7., 18:17

Szerző:

H. Tündét azzal gyanúsítják, hogy még 2015-ben megölt egy érdi, volt pedagógus házaspárt. A nőt azért, mert nem adott neki kölcsön, a nagyothalló, látássérült férfit pedig azért, hogy ne legyen tanúja az esetnek.

A tárgyalás ma folytatódott az orvosszakértő meghallgatásával és a vádbeszéddel. A 24.hu tudósítása szerint a nő többször hiányzott a tárgyalásáról, ám korábbi betegségei közül már „csak” sclerosis multiplexben szenved, ami az orvosszakértő szerint jelenlegi stádiumában nem befolyásolja börtöntűrő képességét.

H. Tündének három gyereke van, a házaspárt élettársán keresztül ismerte meg. Rossz anyagi körülmények között éltek, több embernek tartoztak, a nő egyszer azt is hazudta, a gyereke beteg csak hogy kölcsön adjanak neki.

A vádlott a házaspártól is pénzt akart, ám nem adtak neki, ez lehetett a gyilkosság indítéka. Végül csak pár ezer forintot zsákmányolt.

H. Tünde csak később került a nyomozók látókörébe, mivel felhívta magára a figyelmet azzal, hogy a bűntett helyszínén ólálkodott, sokat kérdezősködött, majd elszólta magát, hogy nemrég járt ott.

2016-ban beismerő vallomást tett, elmondta, hogy felkapott egy kalapácsot és azzal sújtott le előbb az asszonyra, többször, majd a férjre. Később vallomását visszavonta, azt mondta, csak nyomás hatására tette.

Az ügyész a perbeszéde végén életfogytiglani fegyházbüntetést kért a nőre emberölés miatt – írja a 24.hu.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.